💡اطاعت و تقلید از فقیه، تنها در امور معروف است...
نقل است که پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله) گُردانی را فرستاد و بر آن ها فردی از انصار گماشت و دستور داد که از آن فرد اطاعت کنند. روزی آن فرمانده، بر افراد گردان خشم گرفت و گفت: ((مگر نه اینکه فرستاده خداوند اطاعت من را بر شما واجب کرده؟)) پاسخ دادند: ((بلی)). پس دستور داد هیزم جمع کنند و آتش بزنند و دستور داد افراد گردان به درون آتش بروند! افراد گردان از این کار امتناع کردند تا اینکه خشم فرمانده گردان فروکش کرد. وقتی این خبر به پیامبر(ص) رسید، فرمود: ((همانا اگر داخل در آتش می شدند، تا روز قیامت از آن خارج نمی شدند (یعنی روانه جهنم می شدند)؛ همانا اطاعت کردن فقط در امور معروف و پسندیده است [نه امور منکر و ناپسند] ))
دعائم الإسلام، ج1، ص 350
از این روایت به خوبی می توان فهمید که اگر ائمه اطهار علیهم السلام در عصر غیبت، اطاعت از مراجع را واجب کردند، اطاعت در معروف است نه منکر همانطور که پیامبر(ص) فرمود اطاعت از آن فرمانده فقط در معروف است نه منکر. از همین رو مراجع بزرگوار تقلید، تقلید و همچنین اجتهاد در ضروریات و همچنین در اصول دین را حرام و تنها در امور اختلافی روا دانستند.
مرحوم شیخ مفید(ره) در کتاب المقنعة ص810 می نویسد: ((...اگر فقیهی موافق با ظالمان در امری که مخالف فرمان خداوند است حکمی داد، بر هیچ کس از مؤمنین یاری نمودن او جایز نیست و یاری کردن او وقتی جایز است که مطیع خداوند باشد...))
مثلاً اگر متمرجعی پیدا شد که موسیقی و شطرنج را حلال کرد یا تبری و لعن را حرام کرد، اطاعت از چنین کسی تنها دوزخ را در پی دارد.
بـا مـا هـمـراه بـاشـیـد: https://telegram.me/joinchat/CJz71T8DP-IDc6VK8eyd_Q