سخنان اتودیان!

تراوشات ذهنی یک سیاست زده

سخنان اتودیان!

تراوشات ذهنی یک سیاست زده

سخنان اتودیان!

در این وبلاگ مطالب مختلف در زمینه های مذهبی، علمی، فرهنگی، طنز و ... در اختیار خوانندگان عزیز قرار خواهد گرفت

[لینک کردن برخی وبلاگ ها دلیل بر تایید تمام نظرات انها نیست]

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

۶ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است

Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire


Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire


Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire

Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire


Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire


Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire


Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire


Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire


Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire


Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire


Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire
۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۵ آبان ۹۴ ، ۲۳:۳۶
🌹🌹🌹حـــــق جـــــو 🌹🌹🌹

امام صادق علیه السّلام فرموده اند:

مَا مِنْ رَجُلٍ تَکَبَّرَ أَوْ تَجَبَّرَ إِلَّا لِذِلَّةٍ وَجَدَهَا فِی نَفْسِهِ

الکافی، ط. دار الکتب الاسلامیة، ج2، ص312

هیچ فردی تکبر نمی کند مگر بابت ذلت و حقارتی که درون خود می یابد


***


1. حضرت پیامبر صلّی الله علیه و آله به مردی رسیدند. آن مرد با تکبّر گفت: "ای رسول خدا! من فرزند فلان پسر فلانم!" و تا نه نفر از اجداد خود را برشمرد (عرب ها بسیار به اجداد و انساب خود می نازیدند). پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود: "اما تو دهمین ایشان در آتش جهنمی!"


الکافی، ط. دار الکتب الاسلامیة، ج2، ص329


2. از همان حضرت(ص) نیز روایت شده است که از مسیری داشت می گذشت که زن سیاه چرده ای داشت سرگین جمع می کرد. به آن زن سیاه روی گفته شد از مسیر پیامبر(ص) کنار برو! آن زن با پررویی جواب داد: "راه عریض و وسیع است!" اصحاب پیامبر قصد آن زن کردند و خواستند او را ادب نمایند که پیامبر فرمود: "او را رها کنید که زن متکبریست!"


همان، ص309


3. بین جناب سلمان(رضوان الله علیه) و مردی جهر و بحث و خصومتی افتاد. آن مرد به جناب سلمان با لحنی حقارت آمیز گفت: "تو که باشی سلمان!؟" جناب سلمان فرمود: "هر دو ما در ابتدا نطفه ای ناچیز و در آخر لاشه ای بدبوییم! اما هرکس زاد و توشه سنگین تری در آن دنیا داشته باشد او بزرگ و هرکس زاد و توشه ناچیز به آخرت فرستد او پست و کوچک است!"


من لا یحضره الفقیه، ج4، ص404


4. حضرت زینب سلام الله علیها با چهره ای در هم کشیده و درحالی که ساده ترین و کم ارزش ترین لباس خود را پوشیده بود، همراه دیگر افراد خانواده امام حسین علیه السلام وارد مجلس ابن زیاد لعنة الله علیه شد و در ناحیه ای از قصر در میان خادمه های خود نشست. ابن زیاد پرسید: "این زن کیست که در گوشه ای نشسته و خادمه هایش اطراف او را فراگرفته اند؟" پس حضرت جواب او را نداد! ابن زیاد باز هم پرسید جواب نگرفت. بار دیگر هم پرسید. در این هنگام بعضی خادمه ها پاسخ دادند: "او زینب بنت فاطمه است!"


الارشاد شیخ مفید، ج2، ص115


5. مرحوم ورام ابن ابی فراس از طریق اهل سنت از پیامبر صلّی الله علیه و آله نقل نموده است: هنگامی که افراد متواضع از امت من را دیدید، با ایشان تواضع کنید و هنگامی که افراد متکبر و خود متشکر را دیدید، تکبر کنید تا خوار و ذلیل شوند!


مجموعه ورام، ج1، ص209

۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۳ آبان ۹۴ ، ۱۳:۱۰
🌹🌹🌹حـــــق جـــــو 🌹🌹🌹

امام باقر علیه السّلام:

شَرِّقا وَ غَرِّبَا فَلَا تَجِدَانِ عِلْماً صَحِیحاً إِلَّا شَیْئاً خَرَجَ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلَ الْبَیْت

الکافی (ط. دار الکتب الإسلامیة) ج1 ص400، بصائر الدرجات ج1 ص10

شرق عالم و غرب عالم بروید، هیچ علم صحیحی جز چیزی که از ما اهل بیت(ع) صادر می شود، نخواهید یافت!

*****

ذَکَرُوا أَنَّ أَبَا حَنِیفَةَ أَکَلَ طَعَاماً مَعَ الْإِمَامِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ ع فَلَمَّا رَفَعَ الصَّادِقُ ع یَدَهُ مِنْ أَکْلِهِ قَالَ‏ الحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ‏ اللَّهُمَّ هَذَا مِنْکَ وَ مِنْ رَسُولِکَ ص فَقَالَ أَبُو حَنِیفَةَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ أَ جَعَلْتَ مَعَ اللَّهِ شَرِیکاً فَقَالَ لَهُ وَیْلَکَ فَإِنَّ اللَّهَ تَعَالَى یَقُولُ فِی کِتَابِهِ‏ وَ ما نَقَمُوا إِلَّا أَنْ أَغْناهُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ‏ مِنْ‏ فَضْلِهِ وَ یَقُولُ فِی مَوْضِعٍ آخَرَ وَ لَوْ أَنَّهُمْ رَضُوا ما آتاهُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ قالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ سَیُؤْتِینَا اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ رَسُولُهُفَقَالَ أَبُو حَنِیفَةَ وَ اللَّهِ لَکَأَنِّی مَا قَرَأْتُهُمَا قَطُّ مِنْ کِتَابِ اللَّهِ وَ لَا سَمِعْتُهُمَا إِلَّا فِی هَذَا الْوَقْتِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع بَلَى قَدْ قَرَأْتَهُمَا وَ سَمِعْتَهُمَا وَ لَکِنَّ اللَّهَ تَعَالَى أَنْزَلَ فِیکَ وَ فِی أَشْبَاهِکَ‏ أَمْ عَلى‏ قُلُوبٍ أَقْفالُها وَ قَالَ‏ کَلَّا بَلْ رانَ عَلى‏ قُلُوبِهِمْ ما کانُوا یَکْسِبُون‏


کنز الفوائد ج2 ص37


روزی ابوحنیفه با امام صادق(علیه السّلام) بر سر سفره بودند. هنگامی که غذا خوردن امام صادق(ع) تمام شد فرمود: ((سپاس مخصوص خدای جهانیان است... خدایا این طعام از جانب تو و پیامبر(ص) تو برای ما آمده))


 ابوحنیفه اعتراض کرد: ((ای اباعبدالله(کنیه امام صادق علیه السلام)! آیا برای خدا شریک قائل شدی؟))


امام فرمود: ((وای بر تو! همانا خداوند در کتاب خود در آیه 74 سوره توبه فرموده است: (وهرگز درصدد انتقام برنیامدند مگر بعد از آنکه خدا و رسولش ایشان را از فضل خود بی نیاز کردند) یا در آیه 59 سوره توبه نخوانده ای: (اگر ایشان به آن چه که خدا و فرستاده او عطا کردند راضی شوند و بگویند تکیه گاه ما خداست، خداوند و فرستاده اش به ما از فضل الهی می دهند)


پس ابوحنیفه گفت: ((گویا من این دو آیه را از کتاب خدا نخوانده ام و نشنیده ام جز همین الآن))


امام فرمود: (( بلکه تو آن دو آیه را خوانده ای ولی خداوند درباره تو و امثال تو نازل فرموده است: (آیا بر دلهایشان قفلی زده شده؟) یا (اعمال ایشان بر دلهایشان زنگار زده) ))

۲ نظر موافقین ۴ مخالفین ۰ ۰۷ آبان ۹۴ ، ۰۱:۲۵
🌹🌹🌹حـــــق جـــــو 🌹🌹🌹

اگر تمام اندازه ویدیو برای شما پخش نمی شود، آن را به حالت Full Screen در آورید(سمت راست پایین فریم پخش ویدیو)

۱ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۰۶ آبان ۹۴ ، ۱۵:۵۷
🌹🌹🌹حـــــق جـــــو 🌹🌹🌹

اگر تمام اندازه ویدیو برای شما پخش نمی شود، آن را به حالت Full Screen در آورید(سمت راست پایین فریم پخش ویدیو)

۲ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۰۶ آبان ۹۴ ، ۱۵:۵۱
🌹🌹🌹حـــــق جـــــو 🌹🌹🌹

بسم ربّ الحسین الشهید العطشان...

یکی از مواردی که متأسفانه در روزگار ما –بخصوص ما بچه شیعه ها- فراموش شده، چیزی است به نام "تفقه در دین"! حال آنکه تفقه در دین از واجبات است!


 متأسفانه ما یاد گرفتیم که همه چیز دینمان را تقلیدی بدون مطالعه بپذیریم حال آنکه اهل بیت علیهم السّلام ما را بشدّت از چنین چیزی نهی بلکه به تحقیق کردن امر نموده اند:


امام باقر علیه السّلام فرمودند:


لَوْ أُتِیتُ بِشَابٍ‏ مِنْ شَبَابِ الشِّیعَةِ لَا یَتَفَقَّهُ‏ لَأَدَّبْتُه‏


المحاسن، ج‏1، ص228


اگر جوانی از جوانان شیعه را ببینم که تفقه در دین نمی کند او را ادب می کنم!



امیرالمؤمنین علی علیه السّلام فرمودند:


إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى یُعَذِّبُ السِّتَّةَ بِالسِّتَّةِ الْعَرَبَ بِالْعَصَبِیَّةِ وَ الدَّهَاقِنَةَ بِالْکِبْرِ وَ الْأُمَرَاءَ بِالْجَوْرِ وَ الْفُقَهَاءَ بِالْحَسَدِ وَ التُّجَّارَ بِالْخِیَانَةِ وَ أَهْلَ‏ الرُّسْتَاقِ‏ بِالْجَهْل‏


همان ص10


همانا خداوند تبارک و تعالی شش گروه را به خاطر شش رفتار ناپسند عذاب می کند:... گروه ششم: اهل روستا را به خاطر جهل [و عدم تفقه در دین]!


و چنین چیزی در قرآن هم آمده:


عَنْ أَبِی بَصِیرٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنْ قَوْلِ اللَّهِ-(( اتَّخَذُوا أَحْبارَهُمْ وَ رُهْبانَهُمْ أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ))‏ فَقَالَ أَمَا وَ اللَّهِ مَا دَعَوْهُمْ إِلَى عِبَادَةِ أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ دَعَوْهُمْ إِلَى عِبَادَةِ أَنْفُسِهِمْ مَا أَجَابُوهُمْ وَ لَکِنْ أَحَلُّوا لَهُمْ حَرَاماً وَ حَرَّمُوا عَلَیْهِمْ حَلَالًا فَعَبَدُوهُمْ مِنْ حَیْثُ لَا یَشْعُرُون


همان ص246


ابوبصیر می گوید: از امام صادق علیه السّلام درباره سخن خداوند ((مسیحیان روحیانیان و کشیشان خود را پروردگارانی جای خداوند قرار دادند))(توبه، 31) پرسیدم. امام فرمود: به خدا سوگند روحیانیون مسیحی هرگز مردم عوام را به عبادت از خود دعوت نکردند که اگر می کردند کسی بهشان اعتنا نمی کرد ولی حرام خدا را حلال و حلال خدا را حرام کردند [و مردم نادان روی این حساب که روحانیون عالم دین هستند از ایشان تبعیت کردند] پس به این ترتیب نا آگاهانه ایشان را عبادت کردند.


از این آیه و تأویل آن بخوبی می توان به یکی از فواید تفقه در دین پی برد و آن اینست که فریب روحانی نما ها و شیادانی که در لباس دین ظاهر می شوند و مردم را فریب می دهند و سرکیسه می کنند و بدعت می گذارند، نمی خوریم! چراکه در آن حالت شیادان با افرادی متفقه و باسواد روبرو می شوند!


البته این بدین معنا نیست که بدون علم و دانستن مقدمات علمی لازم نظر دهیم -که خطر و فساد فراوان دارد-، بلکه بدین معنا است که علاوه بر بالا کشیدن خود از نظر علمی، کورکورانه صرف اینکه فلانی عالم است از او تبعیت نکنیم بلکه اگر نظری داد از او دلیل بخواهیم و در کنار خواندن رساله مرجع تقلید، نگاهی هم به کتبی مثل کافی، وسائل الشیعه، من لایحضر، نهج البلاغة و بحار و ... داشته باشیم.


اصلاً در روایتی از پیامبر(ص) -که اهل سنت هم نقل کرده اند- آمده است:


وإن أمتی ستفرق بعدی على ثلاث وسبعین فرقة ، فرقة منها ناجیة واثنتان وسبعون فی النار


 الخصال للصدوق ص585، الکافی(نشر دارالکتب الإسلامیة) ج8 ص224، کمال الدین و تمام النعمة ص662، سنن ابن ماجة ج2 ص1322، سنن ترمذی ج4 ص135، المعجم الکبیر للطبرانی ج8 ص273


امت من هفتاد و سه فرقه می شود که یک فرقه از آن ها فرقه ناجیه اند و هفتاد و دو فرقه دیگر در آتشند!


و پر واضح است که برای در امان ماندن از آتش جهنم، بایستی به دنبال فرقه ناجیه از بین این هفتاد و سه فرقه که ادعای پیروی از سنت پیامبر(ص) را دارند(چه در بین فرق شیعه چه در بین فرق سنی) باشیم و این مستلزم آنست که اطلاعات کافی درباره این هفتاد و سه فرقه داشته باشیم و بعد از یافتن فرقه ناجیه و پیوستن به آن، بایست تمام دستورات آن را بشناسیم و ملزم باشیم که این چیزی جز "تفقه در دین" نیست!


نمی گوییم بروید آخوند و آیت الله شوید یا زندگی خود را تعطیل کنید(هرچند یافتن فرقه ناجیه ارزشش را دارد) بلکه می توانید روزی یک ساعت یا پنج شنبه ها و جمعه ها دو ساعت وقت بگذارید و در پی یافتن فرقه ناجیه مطالعه و در دین خود تفقه کنید و دین خود را خوب بشناسید...


و السّلام علی من اتبع الهدی


۴ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۴ ، ۱۶:۱۸
🌹🌹🌹حـــــق جـــــو 🌹🌹🌹